foto1
Világvége Magazin (VVM)
foto1
Nemzetközi hírek
foto1
Magyarországgal kapcsolatos témák
foto1
Társadalmi problémák és megoldások
foto1
Pártatlan, független szerkesztőség
Napjainkban lejátszódó események. A végső időkkel foglalkozó cikkek, videók, találgatások, feltételezések, tények és jelenségek. Valós hírek a nagyvilágból. A te magazinod és hírportálod! A látogatók által beküldött anyagokat is leközöljük, ha azt fontosnak, valósnak vagy érdekesnek ítéljük meg. Eva777.com

AMERIKA FORRONG - SOK MAGZAT MEGMENEKÜLT


A Legfelsőbb Bíróság (USA) eltörölte (5-4 arányban) az abortuszt legalizáló Roe kontra Wade-el cimkézett törvényt, így mostantól a tagállamok betilthatják az abortuszt. A döntés után sok városban bezártak több abortuszklinikát, valamint tüntetők ezrei vonultak az utcákra.
A bezárt klinikák hazaküldték még a műtőasztalon fekvő nőket is, nem beszélve az időpontra meglelent páciensekről, és a tízezrével előjegyzett, és törölt foglalásokról. Tehát rengeteg halálra ítélt magzat-bébi menekült meg egy csapásra (legyenek az Úr, az Életnek a hirdetői)!


Ez persze nem jelenti azt, hogy megtiltanák a magzatelhajtást, hanem hogy a kérdés eldöntését a szövetségi államokra bízzák. Ezzel a konzervatívok régi vágya is teljesül: kevesebb központi hatalmat, nagyobb önállóságot a tagállamoknak.

Joe Biden elnök (sok ezer celeb hisztérikus kánonjával kísérve) elítélte a legfelsőbb bíróság döntését.

Sok államban azonnal betiltották a terhességmegszakítást, amint a bíróság közölte döntését. A személyzet telefonon tájékoztatta a nőket, hogy időpontjukat törölniük kellett (szabadok vagytok).Az amerikai nagyvárosokban hatalmas tüntetések voltak, ahol autóval hajtottak a tüntetők közé. A New York-i tiltakozásokat koordináló közösségi médiacsoportok nem számoltak be letartóztatásokról. Az arizonai Phoenixben a rendőrség könnygázt vetett be, miután abortuszpárti tüntetők dörömböltek az állami főváros ajtajain és ablakain.
A legfelsőbb bíróság abortuszról szóló döntése miatti „düh éjszakájára” szóló felhívások pénteken kezdtek el terjedni a közösségi médiában. A jelentősebb abortuszpárti csoportok és szervezetek elutasították az ilyen felhívásokat, hangsúlyozva a tiltakozások békésségének fenntartását.

Taylor Swiftet megrémítette a döntés: Kifejezetten megrémít az, hogy itt tartunk – hogy az emberek megannyi éven át küzdöttek azért, hogy a nőknek joguk legyen a saját testük birtoklásához, a mai döntéssel pedig megfosztottak minket ettől – olvasható az énekesnő bejegyzésében.

Összesen húsz állam korlátozná az abortuszt valamilyen formában, közülük tizenhárom a bírói döntés után azonnal intézkedik. A konzervatív déli Mississippi állam például 15 hét után tiltaná meg a beavatkozást, kivéve, ha az anya életveszélyben van vagy erőszakos közösülés során esett teherbe. Az északi Idaho az „első szívdobbanás” után tiltja meg a magzatelhajtást.A LIBERÁLIS NAGY ÁLLAMOKAT, MINT KALIFORNIA, NEW YORK, MASSACHUSETTS MINDEZ NEM ÉRINTI, OTT TOVÁBBRA IS ZÖLD UTAT KAP AZ ABORTUSZ.

Nem tudni, hogy mindez milyen pereskedési cunamit indít majd el. Bűntettnek minősül-e, ha valaki a megszorítások elől menekülve lakóhelyétől távol kíván jogaival élni.

Ritka az az ország, amelyik akár határozatban, akár törvényben bele mer avatkozni egy intim problémába, egy nehéz morális döntésbe. Szinte hihetetlen, hogy a liberális demokrácia fellegvára ezt meg meri tenni. Nem véletlen, hogy évente rendeznek March for Life (Séta az életért) néven tüntetést, a melyeken emlékeztetnek az elmúlt fél évszázad 63 millió abortuszáldozatára.
A magzatvédelem kontra abortusz kérdés jegyében folyó szenvedélyes harc több évtizedes múltra nyúlik vissza. És nem egyszer torkollott erőszakba, orvosok meggyilkolásába, abortuszklinika felrobbantásába.

Az élet védelméért harcolók „magzatgyilkos gyárnak” tekintik a Planned Parenthood nevű, 600 kórházból álló láncolatot, amely szegény nők orvosi ellátása mellett abortuszt végez. Egy 2019-es kis költségvetésű, meglehetősen sematikus film, az Unplanned szokatlan nagy közönségsikert aratott az életvédő keresztények között. A történet valós alapja szerint Abby Johnson, a Planned Parenthood kórház egyik vezetője megcsömörlik a kegyetlen beavatkozásoktól, és magzatvédő harcos lesz.https://filmnet7.com/fn1/216-nem-tervezett-2019  (feliratos)
http://sentfilm.hu/play/nem_tervezett_unplanned_teljes_film   (szinkronizált)

Az abortuszpártiak szerint a legfelsőbb bíróság döntésével csak a legális magzatelhajtás fog csökkenni, az illegális beavatkozások száma nő. Az én testem, én választom meg, mit akarok vele kezdeni – olvasható a tiltakozó táblákon, hangsúlyozva, hogy senki ne avatkozzon bele a nők döntésébe. Ugyanakkor tudomásul kellene venniük, hogy nem mindenki ostoba, elmaradott, aki minden körülmények között meg akarja tartani a gyermekét.

Pénteken országos tüntetés kezdődött Washingtontól Los Angelesig közel 70 városban. A következő napok eldöntik, nagyobb ellenállásba, ideológiai csatába ütközik-e az abortuszhatározat, vagy csak pillanatnyi fellángolásról van szó.

JOE BIDEN ELNÖK MINDENESETRE KÖZLEMÉNYBEN ÍTÉLTE EL A DÖNTÉST, BIZTOSÍTOTTA A LAKOSSÁGOT, HOGY NEM EZ LESZ AZ UTOLSÓ SZÓ EBBEN A KÉRDÉSBEN. DE RÉSZLETEKBE NEM BOCSÁTKOZOTT.


A Kongresszus elnöke, a San Franciscó-i demokratapárti Nancy Pelosi is felháborodottan szólalt meg. Mondhatta volna, hogy a törvényhozás minden eszközével – sürgősségi törvényjavaslattal – harcolnak majd a nők jogaiért, hiszen mind a képviselőházban, mind a szenátusban demokratapárti többség van. De egyetlen kockázatos lépést sem vállalt. Ehelyett bejelentette, hogy a novemberi törvényhozói választásokon majd ezzel a problémával is kampányolnak.

Világvége Magazin (VVM) - Eva777.com  - Az INDEX.HU cikkeit is felhasználtuk