foto1
Világvége Magazin (VVM)
foto1
Nemzetközi hírek
foto1
Magyarországgal kapcsolatos témák
foto1
Társadalmi problémák és megoldások
foto1
Pártatlan, független szerkesztőség
Napjainkban lejátszódó események. A végső időkkel foglalkozó cikkek, videók, találgatások, feltételezések, tények és jelenségek. Valós hírek a nagyvilágból. A te magazinod és hírportálod! A látogatók által beküldött anyagokat is leközöljük, ha azt fontosnak, valósnak vagy érdekesnek ítéljük meg. Eva777.com

ÖT CENTIRE VAGY A CSODÁTÓLKépzeld el az apostolokat a csónakban. (Mt 14:24-33)
Péter kilép a tengerre, és elkezd járni, de a többi nem követi őt.
Látjuk a csodát, ismerjük az igét.
Tehát tudjuk azt, hogy csodák akkor fognak történni, ha elhagyjuk a csónakot (a gyülekezet falait), és hitben kilépve elkezdjük hirdetni az Úr hatalmas tetteit. De ez helyett elkezdünk tanakodni, és arra a következtetésre jutunk, hogy magát a csónakot kell az emberek szemében vonzóvá tenni, és akkor mindenki oda fog tódulni anélkül, hogy el kellene hagynunk ezt a biztos menedéket.
Jönnek tehát a különféle ötletek: teadélutánok, vetítések, gyülekezeti táborok, zsúrok, karácsonyfák és mikulások, születésnapi torok, zenés összejövetelek... minden ami egy csónakba belefér.
Az apostolok csónakja napjainkban már hatalmas tengerjáró parti-hajóvá lett sok helyen, ahova már csak szórakozni járunk, gondosan elkerülve a világiakat.
Az apostolok egész éjjel halásztak, de nem fogtak semmit, pedig halászok voltak! Akkor Jézus azt ajánlotta nekik, hogy a csónak másik felére dobják ki a hálóikat, és láss csodát: a hálót nem bírták kihúzni a halak sokasága miatt (Jn 21,6).
Miképpen lehetséges úgy halászni, hogy a csónak egyik felén nincsen hal, a másik felén pedig nyüzsög? A természetben szinte lehetetlen lenne megtalálnunk egy ilyen hot-spotot, tehát az egészet szimbolikusan kell értelmeznünk. Hol lehet a mi életünkben egy olyan válaszfal, ahol az egyik oldalon nincsenek megtéretlenek, a másikon pedig nyüzsögnek? Hát igen, ez a választófal a gyülekezet falai. A csónak a gyülekezet (ahonnan Péter is kilépett a tengerre), és a falakon kívüli rész az, ahová Jézus kivezényelt bennünket. De ha jól megnézed, mindenki a csónakban szorong, azt lehetne mondani, hogy minden tucat keresztényre csak egy olyan jut, aki bevállalja a csónakon kívüli térséget is.
A megoldás itt az, hogy ki kell lépni a falakon túlra. Nem a falat kell lebontani, hahó! A csónak (a gyülekezet) az fontos funkciót tölt be az életünkben: ott erősödünk és oda gyűjtjük a kifogott halakat.
Ki a példaképed? Egy evangélista mint Bonnke, vagy egy divatprédikátor, aki soha nem volt még kint az utcán?
Mert a kettő öt centire állnak egymástól.

Forrás:   https://www.facebook.com/aftmmagazin