foto1
Világvége Magazin (VVM)
foto1
Nemzetközi hírek
foto1
Magyarországgal kapcsolatos témák
foto1
Társadalmi problémák és megoldások
foto1
Pártatlan, független szerkesztőség
Napjainkban lejátszódó események. A végső időkkel foglalkozó cikkek, videók, találgatások, feltételezések, tények és jelenségek. Valós hírek a nagyvilágból. A te magazinod és hírportálod! A látogatók által beküldött anyagokat is leközöljük, ha azt fontosnak, valósnak vagy érdekesnek ítéljük meg. Eva777.com

A hajléktalanok és a törvény

3x8: A hajléktalanok önkényes területfoglalására vonatkozó alkotmánymódosítást is elfogadta a parlament. Akkor ezzel most a kormány - az ellenzéki rágalmaknak megfelelően - tényleg úgymond betiltja a hajléktalanságot?

 

B. István: Itt egyáltalán nem a hajléktalanság törvényi megszüntetéséről vagy, mint ahogy az ellenzék ezt hamisan állítja a betiltásáról van szó. A balliberálisok kifejezetten szándékosan félreértelmezik ezt a törvényhozói szándékot is. Az nyilvánvalóan egy élethelyzet, ha valakinek nincs otthona. Azt nem lehet megtiltani senkinek, hogy ne menjen csődbe, vagy hogy ne alakuljon rosszul vagy szomorúan az élete. Azt viszont meg lehet akadályozni, hogy aki egyébként nehéz helyzetben él az elfoglalja a közterületet önkényesen.

Senkinek nincs joga arra, hogy kisajátítsa a közterületet és ott bármit csináljon. Tehát az nem a szegénységtől vagy tehetősségtől függ, hogy ki hogyan használhatja a közterületet, hanem az egy rend függvénye. A társadalmi együttélés szabályai szerint kell élnie mindenkinek. A jog alól vagy törvényen kívülre senki sem helyezheti magát pusztán azért mert az anyagi helyzete rossz. A magyar állam nagyon sokat tesz, tehát tényleg jelentős összegeket szán a hajléktalan szállók fenntartására, és sok minden mást is biztosít az átmenetileg otthon nélkül levők számára. Gondoskodnak róluk egyházak is, akiknek szintén számos hajléktalan ellátó intézményük van. De fővárosi intézmények is vannak. Én személy szerint sok ilyen intézményt meglátogattam és azokban azt a tájékoztatást kaptam, hogy nincs száz százalékos kihasználtsága ezeknek a helyeknek. Akik tehát ma úgymond törvényen kívül helyezve magukat kapualjakban, aluljárókban alszanak, vagy kimennek és ligetes erdőrészeket kerítek el maguknak, azok valójában nem akarnak a szabályok és törvények alatt élni. Az ő számukra még az is terhes, hogy betartsák azt az előírást, hogy az éjszakai szálláshelyekre jelentkezni kell, vagy hogy regisztrálniuk kell. Kétségtelen tény, tehát, hogy nekik is szabályokat kell követniük, mint ahogy mindannyiunknak az egész életünkben szabályokat kell követnünk.

Forrás itt 

Eva777: A hajléktalanság megszüntetésén egy társadalmi összefogás is sokat segítene. Mert a társadalmi segítők fel tudnák mérni hogy ki az, aki valójában ki akar jönni ebből az állapotból, ki az aki már feladta a küzdelmet és ki az, aki jól érzi itt magát, mert mindent megkap, amire szüksége van (kéregetés által). A politika abban tud segíteni, hogy megadja az infratruktúrát a felzárkózáshoz, a társadalom pedig abban, hogy az emberek egy állandó felfelé való mozgásban legyenek és ki legyenek szűrve azok, akik teljesen passzívak szeretnének maradni. A keresztényeknek évszázadok óta nagy gyakorlatuk van az emberek megsegítésében, de ez nem az ő dolguk egyedül. Csak azon tudsz segíteni, akinek kell a a segítség, és tisztelettel elfogadja.