foto1
Világvége Magazin (VVM)
foto1
Nemzetközi hírek
foto1
Magyarországgal kapcsolatos témák
foto1
Társadalmi problémák és megoldások
foto1
Pártatlan, független szerkesztőség
Napjainkban lejátszódó események. A végső időkkel foglalkozó cikkek, videók, találgatások, feltételezések, tények és jelenségek. Valós hírek a nagyvilágból. A te magazinod és hírportálod! A látogatók által beküldött anyagokat is leközöljük, ha azt fontosnak, valósnak vagy érdekesnek ítéljük meg. Eva777.com

Társadalom
Óvd meg a gyeremekeidet a nyilvánosságtól

Óvd meg a gyeremekeidet a nyilvánosságtól

Jelenleg sok celeb tett nyilatkozatot a témával kapcsolatban.
Marge (Batta-Zsuzsanna) ilyen szavakkal [ ... ]

Tovább...
Társadalom
A legfontosabb kérdés az emberi életről

Földi-Kovács Andrea megdönti az abortuszpártiak érveit

 

A műsorvezető rámutat, hogy a magzatgyilkosság melletti legerősebb érvek [ ... ]

Tovább...
Társadalom
Ismét együtt a nemzet! A Puskás Aréna megnyitója.

Ismét együtt a nemzet!
A Puskás Aréna megnyitója. Így szólt a "Nélküled" a nemzet stadionjában.
Csodálatos volt!
Ismét együtt [ ... ]

Tovább...
Társadalom
Kenyeret és cirkuszt

Kenyeret és cirkuszt
A római polgárok a cirkuszi játékokon kenyeret kaptak ingyen. Így elkerülhető volt a zavargás.  Jelenleg arra megy ki [ ... ]

Tovább...
Társadalom
A férfi jogai az abortuszkérdésben

A férfi jogai az abortuszkérdésben


Van egy nő és egy férfi, akik párkapcsolatban vannak egymással. Minden tulajdonukat megosszák egymással. [ ... ]

Tovább...
További cikkek

Keresztény polók

Sinka Vivien eltűnt kiskorúak megkeresésére tette fel az életét. 2012 nyarán elindított internetes kampányának eredményeként már sok gyermeket találtak meg. Volt, akit külföldről hozatott haza, másokat emberkereskedők markából mentett meg. Együtt Az Eltűnt Gyermekekért néven alapítványt hozott létre, céljai között szerepel egy országos hálózat kialakítása is.

Sinka Vivien - Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnökeMagyarországon évente több mint tízezer gyermek eltűnését jelentik be.
Az eltűnések oka igen összetett: a családokból történő szökések általában a szülőkkel való konfliktusokból adódnak. Néha a rossz bizonyítvány következményeitől való félelem is elegendő ahhoz, hogy a gyerek nekivágjon az utcának. Máskor a figyelem, a törődés és a megértés hiánya vált ki ellenérzést, bizonytalanságot bennük. Nem ritka, hogy a családban uralkodó állapotok elől menekülnek, és az interneten hemzsegő pedofil ragadozók is állhatnak a háttérben. Az eltűntek közül többeket emberkereskedők visznek külföldre, prostitúcióra kényszerítik vagy drogfutárként használják őket. Az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány az első olyan alapítvány Magyarországon, amely az eltűnt gyermekek felkutatására, megkeresésére szakosodott, és kiterjedt szakértői gárdával rendelkezik. Az alapítvány elnöke, Sinka Vivien már öt éve azon dolgozik, hogy minél több eltűnt fiatalt találjon meg.
Az alapítvány működése 2011-ben Kampány az eltűnt gyermekekért néven kezdett el Sinka Vivien és édesanyja tevékenykedni eleinte mozgalomként, majd látták, hogy egyre több a bejelentett eltűnések száma az országban, a hatékony keresés érdekében létrehozták az Együtt az Eltűnt Gyermeke­kért Alapítványt, amelyet hivatalosan 2013-ban jegyeztek be.
„0-tól 18 éves korig keresünk fiatalokat, illetve az alapítvány eredményessége miatt – mivel nagyon jó a megtalálási rátánk – nemcsak gyerekek, hanem felnőttek keresésére is felkérnek minket. Decemberben például Barcelonából sikerült hazahoznunk egy skizofrén férfit” – magyarázza a 25 éves Vivien.

Az alapítvány tevékenysége három fő részre tagolódik: megelőzés, keresés, utógondozás. A prevenció keretein belül kampányokat, előadásokat tartanak egyre több iskolában, felhívják például a tizenévesek figyelmét az internet veszélyeire.
A felkutatások során együttműködnek országos szinten a polgárőrséggel, rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, tűzoltósággal, speciális mentőalakulatokkal is, de a különböző esetek kapcsán a polgármesteri hivatalokkal is nagy az összefogás. Emellett van egy pszichológusokból álló szakembergárdájuk, akik segítségével utógondozásban részesítik a megkerült gyerekeket.

„Egy esetünk, ami egy 15 éves tinilánnyal történt, jól mutatja, hogy mennyire fontos az alapítvány munkája. Az említett kamaszlány a barátnőjével szökött fel Budapestre, semmit sem sejtve arról, hogy a barátnő családja lányokat futtat, és az elszökött lányt is eladták prostituáltnak. Bedrogozták, és mentálisan is befolyásolták a 15 éves fiatalt. Aztán a kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően sikerült felkutatni, és haza is került, majd megmagyarázhatatlan okokból újból visszaszökött a lány, ám ezúttal Olaszországba vitték elrablói, ahol megverték, bántották, ezért bekerült egy olaszországi kórházba, így sikerült megtalálni a lányt. Nem volt egyszerű a hazajutás, mivel albán emberkereskedőknek lett eladva, így sokáig üldözésben is volt a család. Hatalmas bravúr volt, hogy mindenki épségben hazakerült”– elemzi a történteket az alapítvány elnöke.

Kampány a pedofilok lebuktatására
Vivien legutóbbi kampánya az internet veszélyeire, az ott leselkedő szexuális ragadozókra szerette volna felhívni a fiatalok figyelmét, ugyanis elmondása szerint sok fiatal a mindennapok problémái elől az interneten keres menedéket, és a családi és iskolai problémákkal küzdő tinédzserek sokszor válnak pedofilok áldozatává.
Egyre több olyan 13-15 éves lány tűnt el az elmúlt időben, akik az interneten regisztráltak különböző társkereső oldalakra, idegenekkel kezdtek el ismerkedni, és sok olyan eset is volt, hogy el is szöktek akár 30-40 éves férfival.
„Volt nemrég egy olyan esetünk, amikor 14 éves lány interneten megismerkedett egy 32 éves férfival, majd meg is szökött vele, és kiderült, hogy az illető férfit a rendőrség gyilkosságért körözte… Olyan is történt, hogy ugyancsak egy 14 éves lány egy 28 éves fiúval alakított ki kapcsolatot az interneten, elszökött otthonról, és csak egy hét után került elő. Utólag derült ki, hogy a férfi nem engedte haza…” – meséli Vivien.

Ezért kísérlet céljából az alapítvány elnöke is regisztrált Sinkovics Karolin néven egy ilyen társkereső oldalra, és 13 évesnek adta ki magát. Nem kellett hozzá sok idő, kapta a durvábbnál durvább ajánlatokat. Volt olyan, aki 100 ezer forintot ajánlott egy aktusért, de több esetben pornós munkalehetőséget is kapott, valaki pedig azonnal magához akarta költöztetni a kiskorú profilú lányt. Egy hét leforgása alatt közel kétszáz szexre buzdító, durva üzenetet kapott pedofiloktól.


Sinka Vivien (fotó: adhat.hu)

Ez a jelenség nemcsak hazánkban, hanem világszerte jelentős probléma, rengeteg naiv kiskorút hálóznak be aberrált férfiak, és kényszerítenek szexuális együttlétre. Sinka Vivien szerint nagyon fontos, hogy a fiatalok megtanulják, ne bízzanak vakon olyasvalakiben, akivel az interneten ismerkedtek meg, és legyenek fokozottan óvatosak azzal kapcsolatban, milyen információkat, képeket osztanak meg magukról. Bármilyen megnyerőnek, megértőnek, kedvesnek tűnik valaki, egyáltalán nem biztos, hogy tisztességesek a szándékai.
A szexuális ragadozók célja gyakran elsőként éppen az, hogy az áldozatban kiépítsék a bizalmat. Különösen veszélyeztetett gyerekeknek számítanak azok, akik nevelőotthonban élnek, ugyanis egy olyan gyereket, aki egyedül érzi magát, szeretethiány­ban szenved, egyszerűbben magukhoz tudják édesgetni ezek a férfiak.

A kampány után az alapítvány a rendőrséghez is fordult, ugyanis sok esetben volt név, telefonszám is a pedofilokhoz. A rendőrség azt mondta, hogy tegyünk bejelentést, ám a beszélgetés, chatelés még nem számít bűncselekménynek – mondja Dr. Sinkáné Vati Júlia, Vivien édesanyja, az alapítvány alelnöke.

Szexuális áldozatok
A pedofília esetében a legnagyobb problémát talán az jelenti, hogy az emberek többsége nem vesz róla tudomást sem, mondván, az én gyermekemmel ez biztosan nem történhet meg. Előfordulása a társadalomban azonban – 1-7 százalékra tehető – nem azt mutatja, hogy nem kell vele foglalkozni. A pedofilok sokszor a társadalom megbecsült tagjai, akik ellen a legjobb védekezési módszer, ha a szülő a gyermekével egészséges bizalmi viszonyt alakít ki.
Magyarországon száz, gyermek ellen elkövetett szexuális erőszakból csak kettő-háromra derül fény, a többi soha nem is kerül nyilvánosságra, ugyanis az áldozatok hallgatnak. Számtalan esetben még akkor sem beszélnek, amikor megváltozott viselkedésük miatt a környezetük gyanakodni kezd. Ezek a gyermekek azt hiszik, szexuálisan megbélyegezték őket, ezért mások, mint a többi gyerek.

A szexuális bántalmazás Európa-szerte, sőt világszerte komoly gondot jelent. Az Európa Tanács már több éve közölte, hogy minden ötödik gyerek valamilyen szexuális erőszak áldozata Európában. Az esetek túlnyomó többségében, 70-85 százalékában az elkövető olyan ember, akit a gyermek jól ismer, megbízik benne, sokszor akár családtag. Az esetek 90 százalékában az áldozatok soha nem jelentik a rendőrségen a velük történteket.

Hetek.hu / Baki Eszter


 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Politika

Politika
A

A "népességcsökkenés" teória az egy félrevezetés.
Miért? Mert elképzelhetetlen lenne, hogy van olyan emberi csoportosulás, akiknek az lenne a fő célkitűtésük, hogy "megmentsenek" egy földrészt a kihalástól. Mert idáig pont azt hangoztatták (valószínűleg ugyanez az emberi csoportosulás), hogy túl sokan vagyunk a földbolygón, sőt bizonyos országokban születésszabályozást vezettek be. Aztán, amikor a politikai vagy gazdasági érdekük azt kívánta, hogy emberek millióit tegyenek földönfutóvá, egyből átestek a ló másik felére, és már csak a kihalásról [ ... ]

Tovább...
Politika
Oszd meg és uralkodj

"Oszd meg és uralkodj" (dīvide et īmpera) a régi görög, római és francia uralkodók közkedvelt módszere volt arra, hogyan kell egy ellenséget legyengíteni, majd uralkodni rajta. Amíg csak egy király volt a hatalmon, addig nehéz volt azt megosztani (de nem lehetetlen), mert a királyság általában egy állandó politikát folytatott generációkon keresztül. Tehát jönnie kellett egy "forradalomnak", ami megszünteti az egyeduralkodókat, és ez el is jött hozzánk a francia megvilágosodás képében, ami ma a demokrácia fogalmában teljesedett ki. Itt már minimum kétfelé [ ... ]

Tovább...
Politika
A betelepítési kvóta az valóságos, sőt....

Az Európai Parlament alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó elmondta az igazságot a betelepítési kvótáról. A jelenlegi baloldal félre kommunikálja ezt a fontos dolgot valami okból kifolyólag. Pedig Ildikó szerint felső határ nélküli betelepítés van az EU agendán. Az Európai Parlament alelnöke felhívta a figyelmet, hogy szó nincs arról, hogy Brüsszel visszatáncolna a kötelező betelepítési kvótától. A politikus emlékeztetett: ez a javaslat úgy született, hogy „elfelejtették” a tagállamok vezetőit megkérdezni. Az Európai Bizottság készített egy javaslatot [ ... ]

Tovább...
Politika
Világvége prófécia - ami valósággá lett!

Egy 90 éves keresztény nő, aki Norvégiában, Valdres-ben lakott, 1968-ban kapott egy látást Istentől. Akkoriban az evangélista szolgálatban álló Emmanuel Minos-nak voltak pont azon a helyen alkalmai. Ő ott találkozott ezzel a hölggyel, aki elmondta neki mindazt, amit látott. Minos le is írta, de annyira hihetetlennek tartotta akkoriban mindezt, hogy elrakta a próféciát a fiókjába.
Most, mintegy 30 évvel később már látja, hogy itt az ideje megosztani ezt az üzenetet másokkal is. Ez a valdres-i testvérnő nagyon figyelem teljes, megbízható és hiteles keresztény volt, [ ... ]

Tovább...
Politika
Hol vannak a honatyák?

Megdöbbenve hallottuk a hírt, hogy több ellenzéki párt a migránsok kötelező betelepítése mellett kardoskodik, igaz, az egyik közben visszalépett az eszeveszett ötlettől. A másik párt pedig azt hangoztatja, hogy ez egy eszköz arra, hogy keresztbe tegyenek a jelenlegi kormánynak. Tehát már nem is a migránsok megsegítése a fontos (pedig ez nagyon fontos lenne, mert sok közöttük az áldozat), se nem az EU-val való együttműködés, hanem akár az ördöggel is szövetkezve, de megbuktatni a kormányt. Az előző kormányt különben ugyanígy meg akarták buktatni, és az [ ... ]

Tovább...
További cikkek
Világvége Magazin
Bejrút 2020 Aug. 4 katasztrófa

Már csak pillanatok vannak hátra
Meg vagy elégedve saját luxuséleteddel és nem veszed észre hogy közeleg valami.
Eltűnik minden, ami biztonság.
Már [ ... ]

Tovább...
Világvége Magazin
A világ egyik istennője ismét tobzódik

A világ egyik istennője ismét tobzódik
A világ egyik istennője (Lady Gaga) ismét tobzódik a fergetegben, a nézők visonganak a gyönyörűségtől. Te [ ... ]

Tovább...
Világvége Magazin
Nem tervezett (2019)

Nem tervezett
A "Nem tervezett" című film Abby Johnson azonos című önéletrajzi könyvének adaptációja és a legfontosabb filmek egyike, [ ... ]

Tovább...
Világvége Magazin
Prófécia Magyarországról

Prófécia Magyarországról

A Vatikán szigorúan őrzött iratainak nyilvánosságra hozatala megrendítené a magyarság valós őstörténetét, [ ... ]

Tovább...
Világvége Magazin
Liberális kereszténység.

Liberális kereszténység

Ha jól megnézzük a nyugati társadalmakat, egy megosztott társadalmat látunk. A megosztottságnak pedig két fő ágazata [ ... ]

Tovább...
További VVM cikkek

Életvédő Mozgalom

Keresztény polók