foto1
Világvége Magazin (VVM)
foto1
Nemzetközi hírek
foto1
Magyarországgal kapcsolatos témák
foto1
Társadalmi problémák és megoldások
foto1
Pártatlan, független szerkesztőség
Napjainkban lejátszódó események. A végső időkkel foglalkozó cikkek, videók, találgatások, feltételezések, tények és jelenségek. Valós hírek a nagyvilágból. A te magazinod és hírportálod! A látogatók által beküldött anyagokat is leközöljük, ha azt fontosnak, valósnak vagy érdekesnek ítéljük meg. Eva777.com

Hirdetések

Nálunk még biztonságban bulizhatsz akár a reggeli órákig is
Társadalom
Nálunk még biztonságban bulizhatsz akár a reggeli órákig is

"Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a (budapesti) szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, [ ... ]

Tovább...
Lapot kérünk - Matematikai kompetenciákat fejlesztő játék
Társadalom
Lapot kérünk - Matematikai kompetenciákat fejlesztő játék


 

Matematikai fejlesztő játék került forgalomba Auth Andrea tanítónő által feltalált módszerből, a Pécsi Tudományegyetem segítségével, [ ... ]

Tovább...
Egy prostituált vallomása (nagyon kemény és tanulságos)
Társadalom
Egy prostituált vallomása (nagyon kemény és tanulságos)

M. Klaudia 17 évesen nehéz anyagi háttere miatt döntött úgy, hogy prostituáltként keresi meg a kenyerét. [ ... ]

Tovább...
Az eltűnt gyermekek nyomában
Társadalom
Az eltűnt gyermekek nyomában

Sinka Vivien eltűnt kiskorúak megkeresésére tette fel az életét. 2012 nyarán elindított internetes [ ... ]

Tovább...
Figyelem!
Társadalom
Figyelem!

Ide a társadalommal foglalkozó cikkek jönnek.
Az Eva777.com már régóta aktív a Világvége Magazinon [ ... ]

Tovább...
Alicia Keys: 23 mód arra, hogy megöljenek Amerikában, mert fekete vagy
Társadalom
Alicia Keys: 23 mód arra, hogy megöljenek Amerikában, mert fekete vagyAlicia Keys egy videót készített a barátaival a megkülönböztetés ellen.
Túl sok [ ... ]

Tovább...

Hirdetések

Sinka Vivien eltűnt kiskorúak megkeresésére tette fel az életét. 2012 nyarán elindított internetes kampányának eredményeként már sok gyermeket találtak meg. Volt, akit külföldről hozatott haza, másokat emberkereskedők markából mentett meg. Együtt Az Eltűnt Gyermekekért néven alapítványt hozott létre, céljai között szerepel egy országos hálózat kialakítása is.

Sinka Vivien - Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnökeMagyarországon évente több mint tízezer gyermek eltűnését jelentik be.
Az eltűnések oka igen összetett: a családokból történő szökések általában a szülőkkel való konfliktusokból adódnak. Néha a rossz bizonyítvány következményeitől való félelem is elegendő ahhoz, hogy a gyerek nekivágjon az utcának. Máskor a figyelem, a törődés és a megértés hiánya vált ki ellenérzést, bizonytalanságot bennük. Nem ritka, hogy a családban uralkodó állapotok elől menekülnek, és az interneten hemzsegő pedofil ragadozók is állhatnak a háttérben. Az eltűntek közül többeket emberkereskedők visznek külföldre, prostitúcióra kényszerítik vagy drogfutárként használják őket. Az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány az első olyan alapítvány Magyarországon, amely az eltűnt gyermekek felkutatására, megkeresésére szakosodott, és kiterjedt szakértői gárdával rendelkezik. Az alapítvány elnöke, Sinka Vivien már öt éve azon dolgozik, hogy minél több eltűnt fiatalt találjon meg.
Az alapítvány működése 2011-ben Kampány az eltűnt gyermekekért néven kezdett el Sinka Vivien és édesanyja tevékenykedni eleinte mozgalomként, majd látták, hogy egyre több a bejelentett eltűnések száma az országban, a hatékony keresés érdekében létrehozták az Együtt az Eltűnt Gyermeke­kért Alapítványt, amelyet hivatalosan 2013-ban jegyeztek be.
„0-tól 18 éves korig keresünk fiatalokat, illetve az alapítvány eredményessége miatt – mivel nagyon jó a megtalálási rátánk – nemcsak gyerekek, hanem felnőttek keresésére is felkérnek minket. Decemberben például Barcelonából sikerült hazahoznunk egy skizofrén férfit” – magyarázza a 25 éves Vivien.

Az alapítvány tevékenysége három fő részre tagolódik: megelőzés, keresés, utógondozás. A prevenció keretein belül kampányokat, előadásokat tartanak egyre több iskolában, felhívják például a tizenévesek figyelmét az internet veszélyeire.
A felkutatások során együttműködnek országos szinten a polgárőrséggel, rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, tűzoltósággal, speciális mentőalakulatokkal is, de a különböző esetek kapcsán a polgármesteri hivatalokkal is nagy az összefogás. Emellett van egy pszichológusokból álló szakembergárdájuk, akik segítségével utógondozásban részesítik a megkerült gyerekeket.

„Egy esetünk, ami egy 15 éves tinilánnyal történt, jól mutatja, hogy mennyire fontos az alapítvány munkája. Az említett kamaszlány a barátnőjével szökött fel Budapestre, semmit sem sejtve arról, hogy a barátnő családja lányokat futtat, és az elszökött lányt is eladták prostituáltnak. Bedrogozták, és mentálisan is befolyásolták a 15 éves fiatalt. Aztán a kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően sikerült felkutatni, és haza is került, majd megmagyarázhatatlan okokból újból visszaszökött a lány, ám ezúttal Olaszországba vitték elrablói, ahol megverték, bántották, ezért bekerült egy olaszországi kórházba, így sikerült megtalálni a lányt. Nem volt egyszerű a hazajutás, mivel albán emberkereskedőknek lett eladva, így sokáig üldözésben is volt a család. Hatalmas bravúr volt, hogy mindenki épségben hazakerült”– elemzi a történteket az alapítvány elnöke.

Kampány a pedofilok lebuktatására
Vivien legutóbbi kampánya az internet veszélyeire, az ott leselkedő szexuális ragadozókra szerette volna felhívni a fiatalok figyelmét, ugyanis elmondása szerint sok fiatal a mindennapok problémái elől az interneten keres menedéket, és a családi és iskolai problémákkal küzdő tinédzserek sokszor válnak pedofilok áldozatává.
Egyre több olyan 13-15 éves lány tűnt el az elmúlt időben, akik az interneten regisztráltak különböző társkereső oldalakra, idegenekkel kezdtek el ismerkedni, és sok olyan eset is volt, hogy el is szöktek akár 30-40 éves férfival.
„Volt nemrég egy olyan esetünk, amikor 14 éves lány interneten megismerkedett egy 32 éves férfival, majd meg is szökött vele, és kiderült, hogy az illető férfit a rendőrség gyilkosságért körözte… Olyan is történt, hogy ugyancsak egy 14 éves lány egy 28 éves fiúval alakított ki kapcsolatot az interneten, elszökött otthonról, és csak egy hét után került elő. Utólag derült ki, hogy a férfi nem engedte haza…” – meséli Vivien.

Ezért kísérlet céljából az alapítvány elnöke is regisztrált Sinkovics Karolin néven egy ilyen társkereső oldalra, és 13 évesnek adta ki magát. Nem kellett hozzá sok idő, kapta a durvábbnál durvább ajánlatokat. Volt olyan, aki 100 ezer forintot ajánlott egy aktusért, de több esetben pornós munkalehetőséget is kapott, valaki pedig azonnal magához akarta költöztetni a kiskorú profilú lányt. Egy hét leforgása alatt közel kétszáz szexre buzdító, durva üzenetet kapott pedofiloktól.


Sinka Vivien (fotó: adhat.hu)

Ez a jelenség nemcsak hazánkban, hanem világszerte jelentős probléma, rengeteg naiv kiskorút hálóznak be aberrált férfiak, és kényszerítenek szexuális együttlétre. Sinka Vivien szerint nagyon fontos, hogy a fiatalok megtanulják, ne bízzanak vakon olyasvalakiben, akivel az interneten ismerkedtek meg, és legyenek fokozottan óvatosak azzal kapcsolatban, milyen információkat, képeket osztanak meg magukról. Bármilyen megnyerőnek, megértőnek, kedvesnek tűnik valaki, egyáltalán nem biztos, hogy tisztességesek a szándékai.
A szexuális ragadozók célja gyakran elsőként éppen az, hogy az áldozatban kiépítsék a bizalmat. Különösen veszélyeztetett gyerekeknek számítanak azok, akik nevelőotthonban élnek, ugyanis egy olyan gyereket, aki egyedül érzi magát, szeretethiány­ban szenved, egyszerűbben magukhoz tudják édesgetni ezek a férfiak.

A kampány után az alapítvány a rendőrséghez is fordult, ugyanis sok esetben volt név, telefonszám is a pedofilokhoz. A rendőrség azt mondta, hogy tegyünk bejelentést, ám a beszélgetés, chatelés még nem számít bűncselekménynek – mondja Dr. Sinkáné Vati Júlia, Vivien édesanyja, az alapítvány alelnöke.

Szexuális áldozatok
A pedofília esetében a legnagyobb problémát talán az jelenti, hogy az emberek többsége nem vesz róla tudomást sem, mondván, az én gyermekemmel ez biztosan nem történhet meg. Előfordulása a társadalomban azonban – 1-7 százalékra tehető – nem azt mutatja, hogy nem kell vele foglalkozni. A pedofilok sokszor a társadalom megbecsült tagjai, akik ellen a legjobb védekezési módszer, ha a szülő a gyermekével egészséges bizalmi viszonyt alakít ki.
Magyarországon száz, gyermek ellen elkövetett szexuális erőszakból csak kettő-háromra derül fény, a többi soha nem is kerül nyilvánosságra, ugyanis az áldozatok hallgatnak. Számtalan esetben még akkor sem beszélnek, amikor megváltozott viselkedésük miatt a környezetük gyanakodni kezd. Ezek a gyermekek azt hiszik, szexuálisan megbélyegezték őket, ezért mások, mint a többi gyerek.

A szexuális bántalmazás Európa-szerte, sőt világszerte komoly gondot jelent. Az Európa Tanács már több éve közölte, hogy minden ötödik gyerek valamilyen szexuális erőszak áldozata Európában. Az esetek túlnyomó többségében, 70-85 százalékában az elkövető olyan ember, akit a gyermek jól ismer, megbízik benne, sokszor akár családtag. Az esetek 90 százalékában az áldozatok soha nem jelentik a rendőrségen a velük történteket.

Hetek.hu / Baki Eszter


 

Politika

Világvége prófécia - ami valósággá lett!

Politika
Világvége prófécia - ami valósággá lett!

Egy 90 éves keresztény nő, aki Norvégiában, Valdres-ben lakott, 1968-ban kapott egy látást Istentől. Akkoriban az evangélista szolgálatban álló Emmanuel Minos-nak voltak pont azon a helyen alkalmai. Ő ott találkozott ezzel a hölggyel, aki elmondta neki mindazt, amit látott. Minos le is írta, de annyira hihetetlennek tartotta akkoriban mindezt, hogy elrakta a próféciát a fiókjába.
Most, mintegy 30 évvel később már látja, hogy itt az ideje megosztani ezt az üzenetet másokkal is. Ez a valdres-i testvérnő nagyon figyelem teljes, megbízható és hiteles keresztény volt, [ ... ]

Tovább...

Hol vannak a honatyák?

Politika
Hol vannak a honatyák?

Megdöbbenve hallottuk a hírt, hogy több ellenzéki párt a migránsok kötelező betelepítése mellett kardoskodik, igaz, az egyik közben visszalépett az eszeveszett ötlettől. A másik párt pedig azt hangoztatja, hogy ez egy eszköz arra, hogy keresztbe tegyenek a jelenlegi kormánynak. Tehát már nem is a migránsok megsegítése a fontos (pedig ez nagyon fontos lenne, mert sok közöttük az áldozat), se nem az EU-val való együttműködés, hanem akár az ördöggel is szövetkezve, de megbuktatni a kormányt. Az előző kormányt különben ugyanígy meg akarták buktatni, és az [ ... ]

Tovább...

Üzenet, csak neked

Politika
Üzenet, csak neked

Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugszik az. Én oltalmam, váram, Istenem ő benne bízom! Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől. Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lesz oltalmad; pajzs és páncél az ő hűsége. Nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal; A dögvésztől, a mely a homályban [ ... ]

Tovább...

Köszöntünk minden kedves látogatót!

Politika
Köszöntünk minden kedves látogatót!

Az ÉVA777 elkezdte újabb cikkek közzétételét.
A VVM Magazin már vagy 5-6 éve működik (most egy új verziót láthattok) és most is az a cél, hogy megértsük Isten hangját ebben a kaotikussá vált világban. Tehát megpróbálunk egy politikamentes portált létrehozni, ahol nem az ember fújja a felhangot, hanem Isten szemszögéből probáljuk meg látni az eseményeket.


 

Tovább...
Loading feeds...

Custom Logo Design

Ádám és Évától a leprásig
Világvége Magazin
Ádám és Évától a leprásig

Isten az embert a maga képmására teremtette. (1 Móz. 26)
És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó.

A fotó 3D programmal [ ... ]

Tovább...
Harc az égi szférákban
Világvége Magazin
Harc az égi szférákban

Egy férfi még az anyja méhében volt,
amikor szülei rituálék sorozatával Lucifernek ajánlották.

Még csak négy éves volt, amikor természetfölötti [ ... ]

Tovább...
A Pásztorló Mozgalom utóhatásai
Világvége Magazin
A Pásztorló Mozgalom utóhatásai

Előszó
Ez a cikk nem azért született, hogy a Shepherding (Pásztorló Mozgalom) mozgalom dolgait boncolgassa. Mi valós [ ... ]

Tovább...
Katedrálisok
Világvége Magazin
Katedrálisok

Az emberi gőg székhelyei, az érzék templomai
Döbbenetes, hogy az ember mi mindent össze tud hozni, hogy Isten jelenlétébe [ ... ]

Tovább...
Okkultizmus, boszorkányság, jóslás, hamis gyógyítók
Világvége Magazin
Okkultizmus, boszorkányság, jóslás, hamis gyógyítók

A világ sóvárogva várja Isten fiait, de azok a gyülekezet falain belül hallelújáznak és ezt nem [ ... ]

Tovább...
Űrlények érkeztek a földre?
Világvége Magazin
Űrlények érkeztek a földre?

A világ remegve vár egy földönkívüli beavatkozásra.
Százmilliók hisznek az ufókban és abban, hogy egy intelligens lény fog beavatkozni az emberiség [ ... ]

Tovább...
Fémbibliai leletek
Világvége Magazin
Fémbibliai leletek

Fölbecsülhetetlen kincs: megerősítik a Biblia állításait?
Mintegy 70 darab, bankkártya nagyságú fémkönyv került elő.
Régészek [ ... ]

Tovább...
További VVM cikkek

Hirdetések